معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تات:
ایران دارای غنیترین ذخایر ژنتیکی انار با 760 نوع ژنوتیپ

معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به جایگاه ویژه انار در فرهنگ و سنت کشور ایران اشاره کرد و گفت: انار از فواید بسیاری بهرهمند است و در حال حاضر بیش از ۷۶۰ ژنوتیپ انار در کشور وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی در دومین روز از سفر خود به استان فارس ضمن حضور در جشنواره انار شهرستان «ایج» بیان کرد: استان فارس با رتبه اول تولید و سطح زیر کشت انار، ضمن دارا بودن ارقام باکیفیت، باید به مشکلات موجود در کاشت، برداشت، صادرات و فرآوری این محصول رسیدگی کند.
وی به نیاز استان فارس به فرآوری انار و مراکز تخصصی در این حوزه برای افزایش تولید با محوریت صادرات پرداخت و خاطرنشان کرد: نفوذ نیازهای فناورانه در این بخش، بهویژه با معرفی دو رقم مقاوم به خشکی در آیندهای نزدیک، میتواند تولید را افزایش دهد.
معاون وزیر جهادکشاورزی ضمن بیان این که «ایج» از ظرفیت بالایی در تولید انار باکیفیت صادراتی برخوردار است، تاکید کرد: تمام تلاش خود را برای ثبت جهانی انار ایج به کار میگیریم و امیدواریم این رویکرد مهم به نتیجه برسد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مهمترین نیاز شهرستان استهبان و ایج را نیاز به فرآوری و جلوگیری از خامفروشی دانست و گفت: در شهرستان استهبان که دو محصول جهانی انار و انجیر وجود دارد، نیاز مبرمی به فراهم شدن شرایط فرآوری است؛ اگر زنجیره تولید را تقویت و کامل کنیم میتوانیم اشتغال و ارزآوری بالایی را رقم بزنیم.
در پایان، گلمحمدی به اقدامات مؤثر سازمان تات در مقابله با کرم گلوگاه انار اشاره کرد و خواستار استفاده از آموزشها و دستورالعملهای فنی برای کاهش خسارتها شد.